link click to see more posizione cellulare tramite imei localizador movil s2 spybubble

IDC

   НАЧАЛО arrow ЗА НАС arrow ПРОИЗВОДСТВО
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • green color
  • blue color
Производство Печат Е-мейл

ПРОИЗВОДСТВО НА ПАРКЕТА

През 18век крепостния майстор поставял по няколко квадратни аршина паркет.Той варил знаменитото рибено лепило от кожата на осетровите риби, използвал самостоятелно нарязан паркет и инструменти собствена изработка, названията на които звучат странно и екзотично за ушите нашето съвремие / занзубели,шерхебели,цинубили /. Машинният 19 век научи производството на паркет на основата на водни и парни фабрики.

ПОСТАВЯНЕ НА ПАРКЕТА

В какво се крие тайната на паркета, каква е причината за неговото дълголетие, защо паркета навлиза в нашия живот, украсявайки го, ставайки негова част, внасяйки топлота и здраве. Освен качеството на паркета е важно как той  е поставен и кой го е поставил.Паркета трябва да бъде поставян от професионалисти, които да имат опит в работата, добри инструменти и машини, имащи лиценз за работа.Освен това в поставянето е важно надеждна технология за монтаж, строго наблюдение на тази технология и необходимо качество на материалите.

КОНКУРЕНТНИ ПРЕИМУЩЕСТВА

Inter Design Center за разлика от много други фирми за паркет на българския пазар се явява като фирма производител.Във фабриката на фирмата се следи целия технологичен процес от избор на материалите и технологията на тяхното изготвяне, влияеща върху качеството им,контролират се всички етапи на производствения цикъл от заготовката на дървесината до доставката на готовия продукт на потребителя. Показателите за влажност на паркетните изделия са установени спрямо европейските стандарти.

Inter Design Center използва индивидуална програма за сушене на всеки вид дървесина която позволява да се сведе до минимум оставащото напрежение в дървесината и да се обезпечи максимална стабилност на геометричните размери на паркетните изделия.

Цялата продукция на Inter Design Center включва различни украсителни елементи/паркет с фигури,модули,фризове,розетки,фрагменти на индивидуални художествени проекти/,които се изготвят по специална технология маркетри на дебелина 16мм или на дебелина слоя на износ 10 мм.Това гарантира живота на художествените паркети да бъде дълъг,колкото е живота на паркета. За изготвяне на продукцията се използват само маханични средства на рязане и щадящи режими на обработка, в това число и при създаване на сложни криволинейни елементи на художествения паркет.Не се използват методите на обработка свързани със горене на дървесина,не се използва и лазер.Паркетните модули,розетки,фризове и фрагменти на художествения паркет за разлика от своя прототип-мозаичния паркет-се изготвят с метода на студено слепване-срастване на дървесината.Това обезпечава преноса в условията на производства по изготвяне на тези елементи,позволява да се понижи трудоемкостта по поставяне на паркета и да се повиши качеството.

Паркетите се подлагат на обработка в заводски условия преди поставянето им на обекта.Това позволява тясно да се контролира за точността и качеството на продукцията.
Огромната номенклатура обезпечава възможността да се разширява географското разпостранение на паркета и особено на художествения паркет благодарение на квалифицираните ни работници.

Разработените от компанията паркетни гарнитури,включващи в себе си подбрани по стил розетки, фризове и варианти за фоново изпълнение, позволява да се облекчи избора на клиента и задачата за ансамблово решение за оформление на интериора в този или онзи архитектурен стил на дизайнера.

Опаковката на продукцията на фирмата обезпечава необходимата защита от механическото въздействие и промяна на влажността при транспортиране и съхранение и съдържа всичката необходима информация,включвайки технически препоръки за монтажа на розетките,фризовете и модулите.

 

За нас

Интер Дизайн Център е вносител и производител на висококачественни паркети, мазилки, мебели и бани. Ние предлагаме комплекс от услуги - от идеите и оформянето на проекти, до избора и реализирането им на обекта. Прочети повече ...