link click to see more posizione cellulare tramite imei localizador movil s2 spybubble

IDC

   
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • green color
  • blue color
Печат Е-мейл
ВЕСТНИК 168 ЧАСА
ЛАКИРВА СЕ ПОНЕ ДЕН СЛЕД ПОСТАВЯНЕТО


Външната обработка на паркета- шлифоване, циклене и лакиране, се препоръчва да се извършва до 1 и 3 дни и не по-късно от 1 седмица след поставянето му. Грамотно поставеният и обработеният паркет може да послужи на собственика от 50 до 90 години. За да придобие завършен вид, трябва задължително да бъде нанесен защитно-декоративен слой.
Такъв на практика се явява паркетният лак. Тук възниква въпросът какъв точно да изберем? Паркетните лакове се раделят на три групи- водно-дисперсионни, на основи, на смоли и двукомпонентните, които са със или без втвърдители. Освен това трябва да се реши дали покритието да бъде матово или гланцово.

Лаковете на водна основа
Са подходящи за жилищни помещения с нормално натоварване на пода. Двукомпонентният полиуретанов лак дава сияеща гланцова повърхност, отличаваща се с особено голяма износоустойчивост. Еднокомпонентният лак на база уретаналкид е устойчив на механически въздействия, замърсявания и въздействие на битови химически вещества. Той подчертава естествената структура на дървесината. При много от лаковете е наложително да се прави промеждутъчна шлифовка след нанасянето на всеки слой. Това предотвратява евентуалните проблеми, които възникват в последствие с изтриването на лаковия слой. Паректите невинаги се покриват с лак, те могат и да се пропият с паркетни масла, които да не дават огледален блясък, но правят повърхността кадифеноматова. Маслата дълбоко проникват в дървото и го заздравяват. Съхранява ли се цветът на дървесината? Този въпрос е особено важен, още повече че голяма част от потребителите отделят много време за избор на цвят на паркета. Затова трябва да се знае, че практически всички лакове, нанесени на повърхността на дървесината, изменят естественият й цвят и подчертават текстурата. Но едни правят това почти незабелязано, други подчертават контрастността на влакната, а трети затъмняват общия фон.ако се изразим на езика на професионалистите, лакът “запалва “ дървото.
Нанася се поне два слоя
Няма единни правила за това колко слоя лак трябва да се нанесат на паркета и колко да аса промеждутъчните шлифования. В Европа, а и в Америка е прието в жилищните помещения да се нанасят грунд и 3-4 слоя лак в зависимост от интензивността на експлоатацията. Промеждутъчната шлифовка е една и се прави преди нанасянето на финалния слой покритие. У нас повечето хора са привърженици на поставянето на 3 ръце лаково покритие.Още статии от вестник "168 Часа"
 

За нас

Интер Дизайн Център е вносител и производител на висококачественни паркети, мазилки, мебели и бани. Ние предлагаме комплекс от услуги - от идеите и оформянето на проекти, до избора и реализирането им на обекта. Прочети повече ...