link click to see more posizione cellulare tramite imei localizador movil s2 spybubble

IDC

   
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • green color
  • blue color
Печат Е-мейл
СПИСАНИЕ ИДЕАЛЕН ДОМ
КАРТИНИ ОТ ПАРКЕТ


Макар че бе почти изместен от теракотата, гранитогреса и ламинатите от пода на съвременното жилище, паркетът си остава фаворит за ценителите на естествените материали и неповторимата хубост на дървото.
Румяна Николова - Идеален Дом

Историята
Ползвано векове наред в груб вид, дървото става архитектурен елемент преди около 4 века, когато във френския кралски двор е монтиран новият тип дървен под, известен днес като паркет. Традицията художествено да се оформят подовете в Европа произлиза от древногръцката и критско-микенската култура, където те били украсявани с камъни и мозайки.
В началото на Х VI в. няма дворец в Европа без поне една зала с художествен паркет. Освен многоцветни многоъгълници и звезди, правят се цели жанрови сцени, хералдическа символика, знаци на владетелите. Уникални мозаечни паркети могат да се видят във Версай и Лувъра във Франция, в "Сан Суси" в Германия и др.

Днес
се предлагат дървени подови настилки от различни видове масив, но уникалното за нашия пазар са луксозните художествени паркети, в които се съчетават различни по текстура и цвят европейски и екзотични дървесини. Използват се дъб, орех, череша, бук, ясен и акация, а също така и тик, махагон и др. Освен класически мотиви, геометрични елементи и фризове, фирмата предлага и модели, хармонични на новите стилови направления. Художествените паркети се изработват от предварително сглобени модули със сложни геометрични фигури. Монтирани на пода те образуват картини и мозайки от дърво. Клиентите могат да избират по каталог. Но за луксозните паркети се създават и индивидуални проекти от дизайнер, съобразени с характера на жилището и изискванията на собствениците.

Изработката
на тези своеобразни картини обикновено е дълъг процес - специално се подбира дървесината, според техническите и естетическите й качества, прецизно се изработват отделните елементи и сглобки и после следва сложният монтаж, съобразен с редица технологични изисквания. Фирмата има собствена производствена база, където дървесината се обработва според всички технологични стандарти, разполага и с висококвалифицирани специалисти.
Дългият живот на паркета зависи най-много от начина, по който е монтиран. Специалистите на Inter Design Center работят по италиански монтажни технологии. Съвременните методи за обработка на повърхността правят този вид подова настилка все по-желана и за помещения, в които доскоро не си я представяхме. Постлани със специално импрегниран паркет вече и кухненските боксове и трапезарии стават практични.
 

За нас

Интер Дизайн Център е вносител и производител на висококачественни паркети, мазилки, мебели и бани. Ние предлагаме комплекс от услуги - от идеите и оформянето на проекти, до избора и реализирането им на обекта. Прочети повече ...