link click to see more posizione cellulare tramite imei localizador movil s2 spybubble

IDC

   НАЧАЛО arrow ЗА НАС arrow МЕДИА
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • green color
  • blue color
Медиа Печат Е-мейл

СПИСАНИЕ ИДЕАЛЕН ДОМ
КАРТИНИ ОТ ПАРКЕТ


Макар че бе почти изместен от теракотата, гранитогреса и ламинатите от пода на съвременното жилище, паркетът си остава фаворит за ценителите на естествените материали и неповторимата хубост на дървото.
Румяна Николова - Идеален Дом
Историята - Ползвано векове наред в груб вид, дървото става архитектурен елемент преди около 4 века, когато във френския кралски двор е монтиран новият тип дървен под, известен днес като паркет.
Повече...


СПИСАНИЕ МАГАЗИН
ПАРКЕТИ INTER DESIGN CENTER

ПАРКЕТЪТ на Inter Design Center е идеалното решение за подова настилка,защото тук можете да откриете както стандартен масивен паркет,така и невероятните фигурални паркети,изработени по индивидуален проект и дизайн.Съвременните луксозни художествени паркети,представляват съчетание от фигури от различни дървесни видове,неповторими по своя колорит,настроение и артистичност.Монтажа и материалите отговарят на всички изисквания на италианската школа,като основен лидер в изработката на дървени подови покрития.Комплексното обслужване е от идеята,до нейната пълна реализация.
Повече...


СПИСАНИЕ ЖИЛИЩА
ХУДОЖЕСТВЕН ПАРКЕТ


Художественият паркет - какво е това! Изкуство,занаят,тайнство. Многовековната история на Европа,творческите открития на знаменитите занаятчии и художници ,шедъоврите на майсторите-занаятчии и резбари, обзавеждането на царските дворци и т.н.И при това пълно отсъствие на сведения в литературата,опит,предаващ се от баща на син през поколения,от майстора на калфата,го правят реалност днес,и го превръщат в изкуство.
Повече...

ВЕСТНИК 168 ЧАСА
ПАРКЕТ Е ФРЕНСКА ДУМА


Името на паректа идва от Франция, където го наричали “малък парк” или parque, parquet. През 14 век той става част от големите зали, застлани с килими и предназначени за аудиенции. Постепенно килимите били изместени от дървените подове, направени от малки плочки. Оформено по този начин, подовото покритие било наречено паркет. По онова време любим материал за паркета бил смърчът. Неговият рисунък, запазил популярност и в наши дни, пруският крал Фридрих Велики смятал за “кралски”.
Повече...

ВЕСТНИК 168 ЧАСА
ДЪБЪТ Е КЛАСИЧЕСКАТА ДЪРВЕСИНА ЗА ПОДА


За паркета се използва листвена, а не смолиста хвойнова дървесина. Причината е,че втората е износоустойчива и твърда. Все пак и измежду листвените видове дървесина се срещат както стабилни и твърди, така и капризни и меки. Правило е, като се избира паркет, да се водите по цвета и рисунъка на дървото. В действителност в цвета и рисунъка на различните породи дървесина професионалистите виждат огромно цветово и структурно многообразие.
Все пак, за да направите правилния избор, трябва да се съобразите с физико-механическите свойства на дървото. По цвят специалистите условно разделят палитрата на паркетните породи на 6 групи - светли, жълти, розови, червени, кафяви и тъмни.
Повече...

ВЕСТНИК 168 ЧАСА
ЛАКИРА СЕ ПОНЕ ДЕН СЛЕД ПОСТАВЯНЕТО


Външната обработка на паркета- шлифоване, циклене и лакиране, се препоръчва да се извършва до 1 и 3 дни и не по-късно от 1 седмица след поставянето му. Грамотно поставеният и обработеният паркет може да послужи на собственика от 50 до90 години. За да придобие завършен вид, трябва задължително да бъде нанесен защитно-декоративен слой. Такъв на практика се явява паркетният лак. Тук възниква въпросът какъв точно да изберем? Паркетните лакове се раделят на три групи- водно-дисперсионни, наоснови на смоли и двукомпонентните, които са със или без втвърдители. Освен това трябва да се реши дали покритието да бъде матово или гланцово.
Повече...
 

За нас

Интер Дизайн Център е вносител и производител на висококачественни паркети, мазилки, мебели и бани. Ние предлагаме комплекс от услуги - от идеите и оформянето на проекти, до избора и реализирането им на обекта. Прочети повече ...